Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Съвети от един специалист по бракоразводни дела

1. „За какво да сключвам брак, после да давам пари за дела за развод“ – това е заблуда….имаш ли деца и обща недвижима собственост,  делата са неизбежни.  Факта, че не желаеш обаче да се обвързваш, е показателна, че ти е светнала червената лампичка, което значи, че или ти си нямаш доверие, че ще се отдадеш изцяло на тази връзка, или партньора ти всъщност не е  това, което си искала.

2. Не създавайте деца, докато не сте сигурни, че можете да се отдадете изцяло на човека до вас и да сложите все пак този подпис, който толкова ви притеснява. В края на краищата, ако вие не сте сигурни, че ще сте цял живот с този човек, как да имате дете, което до края на живота му ще е негов син или дъщеря и ще трябва да се съобразява с него.

3. Ако имате едно дете и нещата по – между ви не вървят, в никакъв случай не раждайте второ, с мисълта, че ще оправите брака си. Вероятността да се окаже, че в един момент ще се грижите сама за две деца е 90 %. В най-добрия случай, повтарям „най-добрия случай“, баща им ще ви плаща РЕДОВНО издръжка.

4. Увереността, че след раздялата, в България децата задължително остават при майката е заблуда. Ако бащата е стабилен финансово, грижовен и има кой да го подкрепя – ( баби, дядовци), със сигурност съда ще даде преимущество  на него. Още по-зле става за майката, ако  в един момент е решила “ че й е време да си поживее“ и тя е напуснала децата и мъжа си. Естествено, че децата ще останат при баща си, в позната среда, където се чувстват на мястото си, а не на квартира или в непознат дом, с непознат чичко, който си мисли, че може да се грижи за тях и да им се прави на баща.

Съвети от един специалист по бракоразводни дела
Съвети от един специалист по бракоразводни дела

5. „Бие ме, значи ме обича“ – ….не значи, че те обича. Не мога да си представя, че на някоя жена ще й е приятно да е тормозена, унижавана и тъпкана, и ще продължава да си мисли, че той ще се промени и ще заживеят някога щастливо.

6. Не си позволявайте да се отдалечавате и всеки да си има отделен живот и емоции. Няма лошо понякога да излизате „по женски“, но стане ли традиция, в един момент ще се окаже, че нищо не те свързва с половинката ти – просто съквартиранти, които все са в някакъв конфликт заради децата, за пари, и куп други битовизми, възникващи все едно да убият любовта. Точно те правят място и  на „третия човек“. 

Съвети от един специалист по бракоразводни дела

С две думи купонясвайте заедно, поне веднъж седмично! И споделяйте…много споделяйте!

7. Дръжте бабите и от двете страни, по-далеч от семейството. Най – добрия вариант е да ги чувате два пъти седмично, а през уикенда да им закарате децата за да може да се отпуснете вие – закарвате ги, звънвате на звънеца, предавате ги на бабата и в неделя си ги вземате. Това е – и децата доволни, и вие доволни, а бабите още повече!

Всичко това е много хубаво, в интернет има всякакви съвети за щастлив семеен живот и какво ли не! За съжаление обаче, емоциите и хормоните са на такива високи нива, когато си паднеш по някого, че разума е приспан, а когато започне да се пробужда, в повечето случаи е вече късно!

За това живота е шарен – има любов и разбирателство, но има и болка, гняв и сълзи, предадени надежди, и сякаш цял един живот пропилян с грешния човек!

Подобни статии

Насилие върху децата в България

Насилието върху децата и къде сме ние? Повече от 200 деца в България годишно стават жертва на сексуално насилие. Физическо ма...

Как да се оправим с тези МЪЖЕ

Когато прочетем подобна статия, си казваме „Колко е вярно“, “Така е“, но колко от нас отнесени в бесния ежедневен ритъм си на...

Семейството в България

Какво става със “семейството” в България? Освен икономическите, политически, демографски и всякакъв друг вид криз...

Десет съвета, как да направим брака си успешен

Никой не влиза във връзка за цял живот с човека, в който е влюбен с идеята, че тя може някога да приключи. И в началото всич...