Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

За какво помага сока от магданоз

За какво помага сока от магданозНакратко за сока от магданоз. Този сок е превъзходно средство при заболяване на пикочо-половия тракт и много помага (благодарение на специфичния горчиво-хладен вкус) при камъни в бъбреците и пикочния мехур, нефрит, при наличие на белтък в урината и други заболявания на бъбреците. Облекчава предменструалните болки, подобрява бъбречната дейност и храносмилането, използва се като алтернативен лечител при рак на простата и матката, влиза в диетичните програми за отслабване и намаляване нивото на вредния холестерол и в понижаването на високото кръвно налягане.

Въпреки не толкова добрия вкус при поглъщането на отварата от магданоз, българите го познават като една от най-благотворните напитки, която при продължителна употреба ще помогне за справянето с редица неприятни здравословни проблеми.

При камъни в бъбреците – разрушава камъните в бъбреците и мотивира изхвърлянето им, заедно с наслагалите се песъчинки и твърди частици. Само след два месеца профилактично пиене на чай от магданоз, бъбреците ви ще работят като нови.

Приготвя се от ¼ ч.ч. пресни листа магданоз и корените му (сушени листа не се използват), смесени с литър вода. Зеленината се изсипва във водата, след като е кипнала и се оставя да поври за 5 мин. За да се възползвате от пълната мощ на билката, можете да я оставите под капак за още 30 мин., след което прецеждате. Лечебните води имат леко неприятен вкус на свеж аромат на зеленина. Приготвеното количество се пие три пъти през деня.

От личен опит, мога да Ви уверя, че от камъни в бъбреците / 11 и 14 мм/, след читиридневен прием, при ехографски преглед се установи,че камъните са се редуцирали до 4 и 6мм.

Чаят от магданоз е превенция срещу ракови заболявания на половата система и може да се използва като алтернативно лекарство дори и при регистрирани такива. За успокояване на болките и по-бързо възстановяване се препоръчва при рак на простатата и на шийката на матката.

Продължителната ежедневна консумация на чай от магданоз спомага за намаляване на нивото на кръвното налягане и отпушването от затлачвания на вени и артерии. Той прочиства непотребните вещества от стените на кръвоносните клетки и по този начин предпазва от инфаркт.

Той се бори с лошия холестерол, но за да се насладите на пълния му ефект, трябва да го пиете поне 3 месеца. Постепенно активизира изгарянето на мазнините, като с всеки следващ ден приемът му е все по-ефикасен. Високото съдържание на витамини се грижи за гладка кожа, добро зрение и устойчива имунна система, а фибрите, които се съдържат в него, допринасят за регулацията на метаболизма и правилната обмяна на веществата. Затова и чаят от магданоз е прекрасна добавка към всеки вид хранителен режим за отслабване и разкрасяване.

Не на последно място, чая помага при предменструалните билки. Множество дами ще заключат, че след едномесечно приемане болките в яйчниците и гърдите са само неприятен спомен, а предишното нервозно настроение вече отшумява.

Чаят от магданоз никога не се е славел със забележителни вкусови качества, затова и не е любимата топла напитка на мнозина.

Понеже магданозът притежава много силни детоксикационни, антисептични и антиспазмолитични свойства, ако изяждате всяка сутрин по 100 г от ценната подправка, вашата отделителна система ще започне да работи усилено и всичката течност, която е била в застой, ще премине в движение и ще бъде изхвърлена от организма.

Природата дава лечението на всички болести, по-удобно ни е обаче да отидем до аптеката, и да напълним джобовете на фармацевтичните компании. Все пак, магданоза, който расте в почти всички дворове в родната ни България… няма кой да рекламира

Подобни статии

Светена ….или сребърна вода

Светена вода….или иначе казано сребърна вода Би трябвало сега да започна да пиша за силата на вярата, на християнството и за ...

Здравословно отслабване с чай от ленено семе

Чай от ленено семе за отслабване и понижаване на високото кръвно. Лененото семе е природен лечител от векове. Подходящо е за ...

Опасностите в кухнята

Опасностите в кухнята – ТЕФЛОНШирокорекламираният тефлон е търговското име на полимера „тетрафлуоретилен“. Той се ...

Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица

Природата има лек за всичко.  Против сме  скъпите антибиотици, които освен че убиват имунната ни система,  с ...