Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УСЛУГАТА – ПРИЕМНА ГРИЖА В ДОМАШНА СРЕДА

За първи път в България стартира иновативна интегрирана услуга – приемна грижа в семейна среда, която е замислена като микроуслуга в общността. Услугата предлага грижи в домашна среда за възрастни хора. Намира се в село Яворец, Община Габрово.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

В планинско селце, непосредствено под борова гора с чист въздух и спокойствие е разположена китна просторна къща, наречена Golden Years,  или на  български Златни години.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Услугата предлага социални услуги и обслужване на възрастни хора. Разполага с 5 спални помещения за по двама човека, трапезария, всекидневна,  стая за персонала, външно барбекю.

Осигурено е индивидуално внимание за всеки, насърчава се  гостуването на близки по всяко време на седмицата и деня. Можете ежедневно или според възможностите си да посещавате дори и за минути вашите близки, тъй като къщата е на оживен кръстопът с непрекъснато обслужване от обществен транспорт, намира се на равно отстояние между градовете Габрово и Севлиево.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Стаите и помещенията са реновирани и обзаведени според най-модерните изисквания и подходи за грижи с настаняване на възрастни хора, в следните направления:

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Безопасност – Сградата е едноетажна, стаите са на 1-ви етаж, прозорците се заключват, поставена е рампа с парапет за достигане до общите и хигиенните помещения, липсват прагове и настилки, които могат да доведат до травми от падане.

Стаите са обзаведени по модела на полу-индивидуалните стаи – всеки гост разполага със собствен кът в стаята за лично пространство, както и с достъп до общите помещения. Стаите са обзаведени като домашни, с локално парно отопление, а не като хотелски или болнични.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Хигиенните помещения са съобразени и специално оборудвани за нуждите на възрастни хора с необходимите хигиенни столове и достъп за количките.

Цялата къща е обхваната от видео-наблюдение /без санитарните помещения и спалните/ като вие имате право чрез специален софтуер на мобилния си телефон да се включите и наблюдавате по всяко време своите близки.Това още един път гарантира качествената и безопасна грижа за поверените ни клиенти.

Помещенията и условията са важни, но още по-важни са грижите, които се полагат от асистентите, а това се определя от дневната програма. Грижите не се ограничават до хигиенното обслужване, хранене и гледането на телевизия.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Можете да ползвате услугата и за кратък период – например за две седмици, ако има свободни места. Тази къща не е старчески дом, в който веднъж и завинаги настанявате вашите близки. Напротив, според вашите нужди можете да доведете близките си за две седмици или пък за два месеца – например ако пътувате или сте в отпуска, или за конкретен сезон. Например зимата, когато не е подходящо вашите родители да остават в този дом, където успешно се справят през другите сезони.

Грижите се извършват от асистенти с опит . Това са доказали се асистенти, които не са чистачи или санитари, а отговорни хора, за които грижите са професия, а не заетост.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Ще имате ли други разходи? Те са свързани с индивидуалните потребности на вашите близки – ако е необходимо да се ползват памперси, подложки, специфични кремове – необходимо е да ги набавите и донесете, като те ще бъдат разбира се ползвани индивидуално за вашите близки. Това е по-подходящо отколкото ние да ги закупуваме, тъй като по този начин вие ги избирате, намирате най-добрите условия за вас и имате отчет за тяхното използване. Можем по ваша заявка да ги закупуваме, според вашите изисквания. Лекарствата за вашите близки трябва да бъдат осигурени според предписанията на личния лекар и други специалисти. Ако според специалистите, с които сте се консултирали, вашите близки имат нужда от рехабилитация, можете да изпратите рехабилитатор при нас или друг специалист по ваша преценка.

Моля разглеждайте таксата за услугата в контекста на алтернативните разходи, които така или иначе покривате всеки месец – режийните разходи за жилището на възрастния човек, таксата за 24-часови грижи от асистент, който го посещава, разходите за храна, която се приготвя индивидуално за домакинството. Често пъти тези разходи надхвърлят таксата за настаняване.

Как стои въпроса със здравните грижи? В това жилище не се извършва лечение на заболявания, тъй като жилището не е с регистрация за болница или хоспис. Разбира се, Вашите близки ще получат назначените им лекарства така, както са предписани. Те са под постоянно наблюдение и вие ще бъдете незабавно известени за възникнали промени. При спешен инцидент ще бъде реагирано с повикване на линейка. Консултациите със специалисти и личния лекар остават водещи и тяхното организиране е необходимо да бъде ръководено от Вас.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

„ДАРА 13”ЕООД е вписана в регистъра на доставчици на социални услуги и притежава удостоверения за регистрация на следните услуги: 1.Личен асистент за възрастни хора 2.Социален асистент за възрастни хора 3.Домашен помощник 4.Бюро за социални услуги

За контакти 0899 75 15 17 – Ралица Братованова, email: info@goldenyears.bg или на www.goldenyears.bg/bg/

Подобни статии

Титаник - най-трагичната морска катастрофа

Презокеанският лайнер „Титаник“  потъва по време на първия си трансатлантически рейс в нощта на 14 април ...

Ползите и вредите от Facebook

Зукърбърг създава и регистрира Facebook  през февруари 2004г.  В световен мащаб към момента Facebook се ползва от ...

Везни........ на Стефан Цанев

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Какво с...

По-висок праг за детските добавки от юли 2016г

Увеличение на прага за достъп до семейни добавки за деца от 01 юли 2016г.г Уважаеми български майки, Съгласно чл. 4 от Закона...