Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УСЛУГАТА – ПРИЕМНА ГРИЖА В ДОМАШНА СРЕДА

За първи път в България стартира иновативна интегрирана услуга – приемна грижа в семейна среда, която е замислена като микроуслуга в общността. Услугата предлага грижи в домашна среда за възрастни хора. Намира се в село Яворец, Община Габрово.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

В планинско селце, непосредствено под борова гора с чист въздух и спокойствие е разположена китна просторна къща, наречена Golden Years,  или на  български Златни години.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Услугата предлага социални услуги и обслужване на възрастни хора. Разполага с 5 спални помещения за по двама човека, трапезария, всекидневна,  стая за персонала, външно барбекю.

Осигурено е индивидуално внимание за всеки, насърчава се  гостуването на близки по всяко време на седмицата и деня. Можете ежедневно или според възможностите си да посещавате дори и за минути вашите близки, тъй като къщата е на оживен кръстопът с непрекъснато обслужване от обществен транспорт, намира се на равно отстояние между градовете Габрово и Севлиево.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Стаите и помещенията са реновирани и обзаведени според най-модерните изисквания и подходи за грижи с настаняване на възрастни хора, в следните направления:

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Безопасност – Сградата е едноетажна, стаите са на 1-ви етаж, прозорците се заключват, поставена е рампа с парапет за достигане до общите и хигиенните помещения, липсват прагове и настилки, които могат да доведат до травми от падане.

Стаите са обзаведени по модела на полу-индивидуалните стаи – всеки гост разполага със собствен кът в стаята за лично пространство, както и с достъп до общите помещения. Стаите са обзаведени като домашни, с локално парно отопление, а не като хотелски или болнични.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Хигиенните помещения са съобразени и специално оборудвани за нуждите на възрастни хора с необходимите хигиенни столове и достъп за количките.

Цялата къща е обхваната от видео-наблюдение /без санитарните помещения и спалните/ като вие имате право чрез специален софтуер на мобилния си телефон да се включите и наблюдавате по всяко време своите близки.Това още един път гарантира качествената и безопасна грижа за поверените ни клиенти.

Помещенията и условията са важни, но още по-важни са грижите, които се полагат от асистентите, а това се определя от дневната програма. Грижите не се ограничават до хигиенното обслужване, хранене и гледането на телевизия.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Можете да ползвате услугата и за кратък период – например за две седмици, ако има свободни места. Тази къща не е старчески дом, в който веднъж и завинаги настанявате вашите близки. Напротив, според вашите нужди можете да доведете близките си за две седмици или пък за два месеца – например ако пътувате или сте в отпуска, или за конкретен сезон. Например зимата, когато не е подходящо вашите родители да остават в този дом, където успешно се справят през другите сезони.

Грижите се извършват от асистенти с опит . Това са доказали се асистенти, които не са чистачи или санитари, а отговорни хора, за които грижите са професия, а не заетост.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

Ще имате ли други разходи? Те са свързани с индивидуалните потребности на вашите близки – ако е необходимо да се ползват памперси, подложки, специфични кремове – необходимо е да ги набавите и донесете, като те ще бъдат разбира се ползвани индивидуално за вашите близки. Това е по-подходящо отколкото ние да ги закупуваме, тъй като по този начин вие ги избирате, намирате най-добрите условия за вас и имате отчет за тяхното използване. Можем по ваша заявка да ги закупуваме, според вашите изисквания. Лекарствата за вашите близки трябва да бъдат осигурени според предписанията на личния лекар и други специалисти. Ако според специалистите, с които сте се консултирали, вашите близки имат нужда от рехабилитация, можете да изпратите рехабилитатор при нас или друг специалист по ваша преценка.

Моля разглеждайте таксата за услугата в контекста на алтернативните разходи, които така или иначе покривате всеки месец – режийните разходи за жилището на възрастния човек, таксата за 24-часови грижи от асистент, който го посещава, разходите за храна, която се приготвя индивидуално за домакинството. Често пъти тези разходи надхвърлят таксата за настаняване.

Как стои въпроса със здравните грижи? В това жилище не се извършва лечение на заболявания, тъй като жилището не е с регистрация за болница или хоспис. Разбира се, Вашите близки ще получат назначените им лекарства така, както са предписани. Те са под постоянно наблюдение и вие ще бъдете незабавно известени за възникнали промени. При спешен инцидент ще бъде реагирано с повикване на линейка. Консултациите със специалисти и личния лекар остават водещи и тяхното организиране е необходимо да бъде ръководено от Вас.

Приемна грижа за възрастни хора в село Яворец Габровска община

„ДАРА 13”ЕООД е вписана в регистъра на доставчици на социални услуги и притежава удостоверения за регистрация на следните услуги: 1.Личен асистент за възрастни хора 2.Социален асистент за възрастни хора 3.Домашен помощник 4.Бюро за социални услуги

За контакти 0899 75 15 17 – Ралица Братованова, email: info@goldenyears.bg или на www.goldenyears.bg/bg/

Коментари

avatar
  Абониране  
Известие ако

Подобни статии

График за подаване на декларации за детските от януари 2016г

Г Р А Ф И К ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА През м. януари 2016г Родителите , на които изтича едногодишния...

Осиновяване

Как да осиновим дете Да станеш осиновител и да отгледаш чуждо дете е въпрос, който в последните години е важен за стотици сем...

Кой ще подава молби за семейни помощи за деца от 01 януари 2016г

Нови молби –декларации за детски ще подават само родителите на деца, подали документи преди 01 август 2015г. Всички, които са...

Титаник - най-трагичната морска катастрофа

Презокеанският лайнер „Титаник“  потъва по време на първия си трансатлантически рейс в нощта на 14 април ...