Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Тежката съдба на ветераните

( под влиянието на Five Finger Death Punch – Wrong Side Of Heaven)

Представата ни за военните от специалните части на САЩ, пък и Европа, които отиват като доброволци да се бият в горещите точки – Сирия, Ирак, Афганистан е за едни  тренирани, силни и стабилни млади мъже. Може да търсят реализация като воини, лесни пари, може да искат нещо в света да променят към по-добро. Над 1 милион е редовната армия на щатите.

Тежката съдба на ветераните
Тежката съдба на ветераните

Съдбата на много от тези, които са приключили по една или друга  причина с мисиите си е тежка и нещастна. 

В САЩ има над 25 милиона ветерани.  На всеки 10-ина минути, един ветеран напуска или е отритнат от семейството си. Разводите в семейства на ветерани са достигнали 42%. Повече от 1,4 млн. От тях са бездомни или ще станат в следващите месеци. Повечето от тези мъже вече никога няма да видят децата си, и ще бъдат забравени от тях.

Повече от 460 000 бивши бойци имат „пост-травматични стресови разстройства“. Това е   тревожност, свързана с травматизиращи минали събития. То причинява силен страх, който може да се изрази в повтарящи се кошмари, халюцинации, дълготрайна тревога и стрес.  Те не могат да спят нормално, раздразнителни са и са много гневни, нямат способността да се съсредоточат и имат изострени реакции. Те не усещат своята съпричастност към цивилизования свят, проблемите на семейството или приятелите им не ги интересуват, дори им се струват като неуважение в сравнение с нещата, които са преживели по време на войната. 

Съдбата им е да са бездомници. Всеки четвърти бездомник е участвал в мисия в Сирия, Авганистан, Ирак, Виетнам. Според заинтересованите организации, бездомните кучета преживяват 6 години повече по улиците, отколкото ветераните.

Тежката съдба на ветераните
Тежката съдба на ветераните

Масово те не могат да преживеят, че саможертвата им е неоценена и безмислена, че хората, заради които са жертвали живота си,  ги подминават  и подритват като никому ненужна вещ по улиците. Всяка година от собствената си ръка умират повее от 5000 ветерани. Веднъж попаднали на улицата, те не получават помощ от никоя организация, макар и да има над 40 такива само в щатите.

Тежката съдба на ветераните
Тежката съдба на ветераните

Коментари

avatar
  Абониране  
Известие ако

Подобни статии

Оригинална кошница за подарък

Какво да подарим, когато ни кажат “Бонбони не ям и цветя не пия”? Оригиналната идея е на една  bg ...

Статуси за нежни урагани

  Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъ...

Как да се оправим с тези МЪЖЕ

Когато прочетем подобна статия, си казваме „Колко е вярно“, “Така е“, но колко от нас отнесени в бесния ежедневен ритъм си на...

Данината къща с. Кметовци

Данината къща в с. Кметовци е само на 11 км. от Габрово. Намира се на тихо място почти на края на селото.  Боженци е на ...