Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Десет съвета, как да направим брака си успешен

Никой не влиза във връзка за цял живот с човека, в който е влюбен с идеята, че тя може някога да приключи. И в началото всичко е мнооого хубаво. Докато един ден дойдат децата, нощите са тежки, разходите се увеличават за какво ли не, идва нaй-вероятно и ипотеката. Таткото работи по 10 часа на ден, вечер е изморен, да помогне на мама му е трудно. Децата порастват, тръгват на градина, на училище, мама също работи. Времето не стига, вечер трябва да се занимаваш с домакинство, да обръщаш внимание на детето, когато тръгне на училище да преглеждаш домашни, да учите заедно стихотворения, а през това време таткото или работи допълнително, или си почива пред компа или телевизора, защото е много изморен.
Приказката става все по скучна и еднотипна. Конфликтите все по чести по най-различни и прозаични причини, като „ Кой ще прибере детето от училище?“, „Защо не е готова вечерята?“, „Тези деца на нищо не си ги научила“.

Ежедневието е програмирано до минута, да направши сутрин закуска на децата, да ги закараш до училище, следобяд да ги закараш на балет, на футбол, на уроци по английски, (защо на съвременната образователна система не можеш да разчиташ), да ги прибереш, да стоиш на главата им докато учат по другите предмети, да приготвиш нещо за вечеря и чак като си легнат имаш малко време за себе си и за мъжа си, ако той все още не е заспал….

„Добре, че са социалните мрежи“. Там се оказва, че има много като теб- млади майки, но вече изморени и разочаровани от живота, който водят. Разбира се, начина на действие на човешката психика е да потърси в някой друг причината, и разбира се вината директно се стоварва върху мъжа в съседната стая. Той е човека, който те е вкарал във водовъртежа на скучния и безрадостен живот, в който нищо интересно не се случва.

Десет съвета, как да направим брака си успешен 1

Етествено в офиса има колежки, които са в същата позиция, пък и винаги се намира някой колега или по далечен познат, който ти съчувства и те разбира. Като няма кой да стои с децата или пък мъжа ми е уморен и не му се ходи на чалготека, да не излиза.

„Това е, този петък излизам с приятелки, имам нужда малко да поразпусна“. Тук някъде се слага старта, в най-лошия случай на безрадостен живот на самотна майка.

За щастие българките не сме толкова глупави и на повечето им се получава както да имат хубави брачни отношения с партньора си, така и в същото време да се забавляват, флиртуват, пътуват и дават стабилна опора на децата си.

Да се върнем към препоръките за успешен брак:
В повечето семейства начина на живот се променя коренно, когато се роди първото дете, а това не бива да е така. Наследника не бива да ограничава социалния ви живот. В края на краищата освен в нощно заведение, навсякъде можете да вземете и детето с вас.

1. Докато детето е малко, не допускайте то да заеме мястото на съпруга ви в спалнята. От бебе е хубаво да си има отделен кът и стая. По-лесно е вие да се редувате в неговата стая, когато плаче или е болно, от колкото то да напусне вашата спалня.

2. Не се изолирайте от приятелите си само заради детето. Нищо не ви пречи да имате гости или да отидете на гости и детето да е с вас. Хората сме социални животни и възрастта няма значение.

3. Пътувайте заедно по екскурзии. Забавлявайте се и си образувайте красиви спомени заедно. Тях никой (никоя) не може да ви вземе и ви правят едно цяло.

Десет съвета, как да направим брака си успешен 2

4. Интересувайте се от ежедневието на мъжа си, споделяйте и вие. Обсъждайте дори кои колеги ви дразнят и кои са ви симпатични.

5. Добрата връзка се нуждае от вярност, доверие, добра комуникация, добър секс. Ако нещо в тези четири неща ви куца, само жената може да ги оправи. Мъжете са далеч от тези неща. Не слагам и всички жени под един знаменател. Все пак хората нямат еднакви интелектуални способности. Но след като четете това, сте от тези които са над средното ниво.

6. Не се дразнете от хобито на мъжа до вас, подкрепяйте го, проявете интерес, до колкото можете го споделяйте. Той ще оцени това, но няма да ви прости ако пренебрегвате неговите интереси.

7. Давайте любов и грижа, колкото повече давате, толкова повече ще получавате!

8. Покажете на мъжа до себе си, че цените това което е постигнал, това което майстори в къщи. Никога не го критикувайте, че не ви познава вкуса и ви подарява нещо, което не харесвате.

Десет съвета, как да направим брака си успешен 3

9. Хората обезценяват любовта, защото не могат да я постигнат, но пък вечно я търсят. Добрия брак се характеризира с преданост, нови идеи, интерес към другия и доверие. Никой не казва, че в добрия брак не трябва да ти харесва да си говориш с хора от другия пол, да флиртуваш дори, да ти е забавно. Работата е в това, че невидимата граница винаги я има, предаността към твоя човек ти пречи и по тази причина със сигурност ще разочароваш някого.

10. Никога не се страхувайте да кажете трите вълшебни думички: „Аз те обичам“. Мъжете не го казват, но пък им е хубаво да го чуват. Действията им са истински и само те могат да ви накарат да сте сигурни в любовта им. Мъжете не търсят друга любов, когато обичат. Ако усетят обаче, че жената някъде блуждае, стават несигурни, а точно тогава са уязвими за нечие друго женко съчувствие. Бъдете искрени и му споделяйте какво чувствате. Така ще предпазите и себе си, и него и брака си!
Пазете брака си, само така ще научите и децата си какви трабва да бъдат те като пораснат и ще им осигурите щастливото детство, което всички деца заслужават!

Подобни статии

Насилие върху децата в България

Насилието върху децата и къде сме ние? Повече от 200 деца в България годишно стават жертва на сексуално насилие. Физическо ма...

Как да се оправим с тези МЪЖЕ

Когато прочетем подобна статия, си казваме „Колко е вярно“, “Така е“, но колко от нас отнесени в бесния ежедневен ритъм си на...

Разказ на норвежка майка, заживяла в България с децата си

Историята на Моника Петров, норвежка, която идва в България, след като се омъжва за българин. Шесте деца на Моника -норвежка ...

Статуси за нежни урагани

  Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъ...