Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Как да се оправим с тези МЪЖЕ

Когато прочетем подобна статия, си казваме „Колко е вярно“, “Така е“, но колко от нас отнесени в бесния ежедневен ритъм си налагат първо да осмислят какво движи тяхната мъжка половинка, преди да го обвинят за неуспехите му, безразличието му, липсата на амбиция, изневерите и всичко, което влияе негативно на връзката ни.

Самите мъже не ги осъзнават,  но 10 от важните за тях принципи са:

1. Мъжете не могат да изразят своите чувства и емоции чрез думи.

Те показват своите чувства с действия. Думите в мъжкия свят не означават нищо. Прочетете това изречение няколко пъти, докато го запомните. Мъжете могат да кажат колко много ви обичат, но да не правят нищо за вас. Наблюдавайте действията, ако искате да разберете какво той наистина чувства към вас – само те са истински. Мъж, който истински ви обича, ще го докаже с конкретните действия, и ще знаете, че сте негов приоритет. Не търсете излючения. Или сте на първо място, или сте без значение.

2. Мъжете нямат желание  да правят секс, ако имат проблем който трябва да разрешат.

Цялата им енергия се концентрира в това да разрешат проблема си. Може да е „прекъсването на колата“ или „странния шум в турбото“. В тези ситуации сексуалната им енергия е блокирана и не си внушавайте, че си има любовница и не иска секс със Вас. По-добре и за двама Ви ще е да споделите тревогите му. Поговорете, дори и нищо да не разбирате от двигатели. Напрежението му ще спадне.

 

3. Мъжете очакват жената до тях да е  щастлива и доволна. Това повишава самооценката  и самочувствието им.

Тогава той се чувства добре и има много енергия да върши нещата, за които мечтае, и да върви към своите цели. Забавлявайте се, смейте се на неговите шеги, кажете му  с думи колко щастлива сте с него. Мъжете обичат да се чувстват оценени. Ревнувайте ги умерено. Във всеки мъж дебне ловеца от първобитното общество. Те обичат да флиртуват. Внимавайте обаче само с това да си останат, а и  вие не възприемайте твърде сериозно флиртовете на другите мъже. Докато с вашия може да бъдете кралица, не е нужно да се превръщате в плячка.

 

4. Мъжете се стремят наистина да направят половинката си щастлива, но често не знаят как.

Често сме чували да си споделят по между си, че жените никой не може да ги разбере. Много е важно, да коментирате с мъжа до себе си чувствата си. Ако му се разсърдите за някоя пусната реплика,  от която се чувствате засегната, сетете се за първото правило „за мъжете думите не значат нищо“.

Важно изречение, което той трябва да чува от време на време от теб е: “За да изживеем живота си пълноценно е важно ….” и да му обясните кога вие се чувствате добре. Това дава дълбочина на една връзка. Тогава той също става наясно доколко може и иска да ти даде това, от което имаш нужда. Колкото  самата жена е по-наясно със себе си – толкова по-истинска и успешна ще бъде връзката.

 

5. Мъжете се мотивират и се развиват, когато осъзнаят , че са способни и могат да постигнат много в професионален аспект.

Ако мъжът успее в това, което се занимава, а жената е до него да го мотивира, изслушва за спънките, дава идеи или просто му каже , колко се гордее с него, на неговия успех ще се радват и двамата, и връзката ще е успешна.

Ако тя не се интересува какво се случва с него и как вървят нещата му, вниманието му много лесно ще се насочи в посока „хубавата секретарка“.  Освен това мъжете, които имат конкретни цели в живота, са много по-привлекателни и за другите жени.

Има го и третия вариант, ако жената се реализира по-успешно и омаловажава постиженията на половинката си, той ще загуби самоуважението си и ще се озлоби към нея, а ако тя и често му напомня „как нищо не става от него“, връзката си е обречена на провал.

 

6. Мъжете много се страхуват от жените и особено от женския гняв и точно затова често бездействат.

Колко пъти сте чували жени да казват „ на моя ръцете са навряни еди къде си“. А дали мъжът не е станал пасивен и бездействащ именно защото още в началото не е получил одобрение за своите действия. Ако той  почувства, че каквото и да стори е грешно, става пасивен и бездействащ, или просто бяга.

Когато двойката е в началото на връзката си, никой от двамата не предполага как ще се развие връзката, когато дойдат децата, кредите, ремонтите, недостига на пари. Романтиката ще отстъпи място на недоспиването, караниците и проблемите. Никога не обвинявайте мъжа до себе си и НИКОГА НЕ КАЗВАЙ: “ТИ СИ ВИНОВЕН!”. Бъдете изобретателни, организирани, провокативни и намерете заедно решение на всеки проблем.

 

7. Мъжете не разбират какво значи “да проявят разбиране”.

Ако му споделите проблем, за него това е знак, че  чакате той да ви даде решение. И ако  жената не приеме съвета му, той се сърди, че въобще коментирате нейния проблем. Той не може да повярва, че можете да му споделите дадена ситуация, без да очаквате нещо в замяна, освен разбирането. Така че, когато се оплаквате, предупредете го, че просто искате да бъдете изслушана и прегърната – и че не очаквате от него решение.

 

8. „Той не е за нея“. Разликата в социалния статус, колкото и високопарно да звучи  и при двата пола може да доведе до болка, и проблеми.

Когато жената има по-големи възможности и може да осигури на мъжа до себе си по-висок стандарт на живот, той може да се почувства  задушен и да се чувства виновен, че той не може да й отговори със същото.  Естествена реакция е да стане  гневен, защото не е молил тя да се раздава толкова, а със своето даване – жената го кара да се чувства задължен и гузен. Ние жените е раздаваме напълно, когато обичаме – даваме любов, доверие, приемане, възхищение, нежност, близост, подкрепа. Мъжете ни осигуряват защита, сигурност, финанси, подаръци, секс. И нека да не бъркаме ролите си, защото това води до проблеми в една нормална връзка!

 

9. Забелязвай как и какво той говори за бившите си.

Ако той говори негативно за тях , обижда ги  или изтъква единствено лошите им черти – не се съмнявайте, че след време ще започне да говори така и за вас.

Не е добре, ако той постоянно приказва за тях и ви сравнява с предишните си партньорки. Този мъж  живее още в миналото си и не е готов за сериозни отношения. Пък и защо трябва да се променяте, точно както на него му се иска, за да е щастлив и доволен той. Добър знак е, ако той говори за бившите си с уважение.

 

10. Мъжете наистина мразят магазини, шопинг и  да избират подаръци, освен ако не са технически.  

За почти всяка жена шопинга е страст, тя от това се зарежда. По-добре пазарувайте сами или с приятелки. Не вкарвайте лъва в клетката, тоест в магазин. По-добре го оставете с чаша бира пред екрана на телевизора, от колкото да ви разваля настроението докато пазарувате. Така всички ще останат доволни.

Подобни статии

Статуси за нежни урагани

  Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъ...

Семейството в България

Какво става със “семейството” в България? Освен икономическите, политически, демографски и всякакъв друг вид криз...

Насилие върху децата в България

Насилието върху децата и къде сме ние? Повече от 200 деца в България годишно стават жертва на сексуално насилие. Физическо ма...

Разказ на норвежка майка, заживяла в България с децата си

Историята на Моника Петров, норвежка, която идва в България, след като се омъжва за българин. Шесте деца на Моника -норвежка ...