Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Осиновяване по втория начин

Незаконно осиновяване в България има, или по точно, това е осиновяване, което произлиза от възможностите да бъдат заобиколени вратичките в закона.

В края на процедурата всичко излиза напълно законно, разбира се с цената на много нерви, надежди, разочарования и разбира се …пари.

Как се случват нещата?

Забременялите 16-17 годишни ученички или студентки, поради разсеяност или просто от страх отиват при гинеколог, когато е станало вече невъзможно да направят аборт. Това е първата връзка, която трябва да направи търсещия да осинови дете.

Гинеколога работи с момичето, понякога и с родителите му ( когато те знаят) и ги убеждава, че ще осигури на бъдещето й дете добро и заможно семейство, които ще се грижат с много любов за него. При раждането, лекаря ви се обажда и мъжът от осиновителите припознава детето като свое още при раждането на ниво родилен дом. Естествено при изписването си вземате детето при вас и си го отглеждате в семейството. Един месец след раждането, биологичната майка подписва декларация пред нотариус по Семейния кодекс, с което дава съгласието си за пълно осиновяване на детето.

До тук нямате особени проблеми, биологичната майка се е отървала от нежеланото от нея дете, което обърква бъдещето й, а вие с партньора ви имате здраво и качествено българско дете. Спекулира се много с парите, които се дават на майката. По-голяма част от тях се вземат от лекаря, който де факто работи във ваш интерес и дали ще ви струва 5-10 000лв. или повече или никакви, не може да се каже – въпрос на късмет и договорки.

Като минат няколко месеца, съпругата на бащата ( официален по акт за раждане) подава заявление за осиновяване на детето на съпруга си. Подава се в Окръжен съд, които го препращат към Регионални дирекции за социално подпомагане, те от своя страна на Дирекциите социално подпомагане. Съпругата прилага всички изследвания и документи, които подават и редовните кандидат – осиновители. Социалните със сигурност ще разберат за какво става въпрос, така че трябва да бъдете подготвени какво да приказвате пред тях.

Има всякакви измислени истории, например: “За известно време със съжителя ми се бяхме разделили, той имал краткотрайни неангажираща връзка с някакво доста младо момиче, и тя взела, че забременяла. Понеже разбрала късно, пък и ние вече се бяхме сдобрили и той реши, че ще отгледаме заедно детето.” Друга история: “Съпруга ми беше в командировка, и там преспал с 16-годишната госпожица, а тя понеже не иска още дете, и тъй като разбрала късно за бременността, му се обади и след известни колебания двамата със съпруга ми решихме да загърбим миналото и да си отгледаме заедно детето, все пак си е негово”.

От компетенциите на социалните служби е да подадат сигнал до Прокуратурата, за сексуални действие на мъжа от семейството с непълнолетната, ако е под 18г.  Обвинение обаче почти сигурно няма да му повдигнат обвинение и ще прекратят следствието, тъй като в България не е забранено да правиш секс с непълнолетна, когато е по нейно желание – посочено е в НПК.

И така, въпреки, че на всички ще е ясно, че става въпрос за незаконно осиновяване, вероятността социалните да поискат ДНК експертиза, с която разбира се ще докажат, че ходите по ръба на закона с това осиновяване, е много малка. Най-малкото защото за ниските заплати, които вземат, и многото вятърни мелници, от които вече са поиздухани, ще им е все тая как точно осиновявате детето. Важното е, че то е добре и расте обичано, и желано.

Не се притеснявайте дори да се стигне до ДНК експертиза. В края на краищата се гледа интереса на детето, малкия човек ще остане при вас и рано или късно ще стане ваше дете. А когато това се случи и делото в Окръжен съд мине, в акта за раждане на детето, биологичната майка на детето вече няма да фигурира, а ще бъдат записани имената и на двамата осиновители.

Всеки сам трябва да си прецени, дали му стиска да започне тази процедура. Има си предимствата, тъй като определено ще имате качествено българско дете, а не циганче, ще знаете коя е майката на детето и историята му, които все пак са от значение.

Дали обаче сте готови да живеете в лъжа и никога да не смеете да кажете на детето си, как точно сте го осиновили, си остава друг въпрос, още повече, че и майката също ще знае кои сте и не се знае дали някога няма да реши да потърси контакт с детето си.

Има много въпросителни ? Но се случва, и хиляди български семейства чакат дете, пробват скъпи и болезнени процедури,и се терзаят.

Успех каквото и да решите и дано е за добро и на Вас и най- вече на детето!

Подобни статии

График за подаване на декларации за детските от януари 2016г

Г Р А Ф И К ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА През м. януари 2016г Родителите , на които изтича едногодишния...

Имат ли значение възрастта за Covid

Имат ли значение възрастта, пола и придружаващите заболявания за фаталния изход от Коронавируса – CoVid 19В края н...

Снабдяване с инвалидни колички, тоалетни столове, антидекубитални дюшеци

Снабдяване с инвалидни колички, тоалетни столове, антидекубитални дюшеци, слухови апарати, гръдни епитези Информация по този ...

Какво значи да си обичана жена?

Жената е бездънен кладенец от емоции. На мъжете и с години да им обяснявате точно как се чувствате, какво мислите и защо го м...