Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Как да се спасим от камъни в бъбреците

Как да се спасим от камъни в бъбрецитеБолните бъбреци са проблем на все повече хора. Бъбреците в човешкия организъм са един вид цедка на всички отпадъчни преработени течности от метаболизма. Може би и за това са толкова чувствителни още повече, че в последните години, химикали, Е-та и други печеливши за хранителната индустрия, вещества, с които тъпчат храните и напитките ни.

Най-честите камъни в бъбреците са калциевите, или оксалатните. Те съставят 75% от камъните, които се образуват в бъбреците В началото калциевите прашинки са микроскопични и не създават проблеми. Забелязваме ги, когато станат твърде големи и пропускането им през бъбреците,причинява силни, до нетърпими болки. Този вид бъбречен камък се образува най-вече при мъже в зряла възраст, и доста по-рядко при жени. И да се спрем на причините за образуването им, няма да ги премахнем, затова първо ще ви предложа начин за редуциране или намаляване на размера им, примерно на големи бъбречни камъни от 18-20мм до 3-5 мм., т.е в състояние, в което спокойно да можете да ги изхвърлите от организма самостоятелно.

Рецептата е народна и е следната:

Трябват ви общо 12 връзки магданоз с корените, 3 белтъка от яйце, 3 лимона, зехтин. Рецептата се прави 3 поредни дни За един ден ви трябват – 4 връзки магданоз, 1 белтък, 1 лимон, 1 супена лъжица зехтин. Магданоза се смила заедно с корените с миксер, или блендер, добавя се лимона без кората, белтъка и 1 л. зехтин. Получава се количество около 1 водна чаша (150-200ml.) В 16.00ч. се храните за последно. В 20.00ч. лягате по гръб. В 22.00ч. изпивате 1/2 от чашата, продължавате да лежите. В 24.00ч. изпивате другата половина Процедурата се повтаря по същия начин и следващите два дни. След 1 месец повтаряте процедурата. Имате възможност да правите тази рецепта един път в годината. Камъни от порядъка на 17mm. се стапят на 4-5mm.още на третия ден. Можете да позвате рецептата и при камъни в жлъчката. Много е ефикасна.

Имайте предвид, че трябва да съобразявате храненето си и да избягвате следните храни, за да предотвратите доколкото е възможно за образоването на други оксалатни камъни.

Избягвайте да консумирате: Овесена каша, каши от пълнозърнести житни култури. Миди, стриди, скариди,сирене. Пълнозърнест ориз, бобена или грахова супа, супи със сметана или мляко. Стар фасул, броколи, зелено зеле, целина, листни зеленчуци, маруля,леща, бамя. Шоколад, какао, млечен сос, ядки, маслини,бял сос.

Не се притеснявайте да разчитате повече на народната медицина. Развитието на фармациятане само, че не ни прави по- здрави, напротив, стигна се дотам, че още не навършили 7 години, децата ни вече нямат имунна система, а продължителността на живота рязко намаля.

Не ви правя реклама, но ако имате такъв проблем, пробвайте. Резултатите са отлични.

Подобни статии

Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица

Природата има лек за всичко.  Против сме  скъпите антибиотици, които освен че убиват имунната ни система,  с ...

ХРАНА ЗА УМА, или 6 правила за поддържане на здравето на мозъка

1. Яжте повече плодове и зеленчуци Правилното хранене предпазва от заболявания, които на първо място влияят на мозъка. Плодов...

Рецепта против алергична хрема

Алергичната хрема се дели на два основни вида – сезонна и несезонна. Често алергичната хрема се съчетава със сълзене и ...

Опасностите в кухнята

Опасностите в кухнята – ТЕФЛОНШирокорекламираният тефлон е търговското име на полимера „тетрафлуоретилен“. Той се ...