Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Почивка в с. Раювци, Еленски балкан

Почивка в едно райско кътче – с.Раювци, Еленски балкан

Село Раювци се намира на брега на яз. Йовкоци, на 30 километра от Велико Търново и само на 17 км. от гр. Килифарево, който е разположен на прохода Хаинбоаз и можете да направите лесна връзка с Южна България. До селото се стига по асфалтиран криволичещ тесен път. Почиства се и при зимни условия.

Почивка в с. Раювци, Еленски балкан
Тъй като язовира е питеен по времето на соца, строежите в близост до брега са били забранени. В последните години, предприемчиви собственици са направили от малкото селце, с постоянно население едва 30-ина жители, едно прекрасно място за разходки и почивка.

Почивка в с. Раювци, Еленски балкан

В туристическите сайтове ще намерите все още само две къщи обявени като вили за гости – „Раювски чифлик“ и къща „Хармония“. Всъщност двете се намират една до друга.

“Раювски чифлик” е място, което може да задоволи и най-взискателните и претенциозни туристи. Едно изключително приятно място за отмора или купон с приятели.

Почивка в с. Раювци, Еленски балкан

Има 2 двойни стаи, 1 тройна, 1 апартамент със спалня и голям разтегателен диван и още един апартамент с две преходни стаи – едната със спалня и единично легло, и по-малка стая с легло персон и половина, и единично легло. Максималния й капацитет е 16 човека, а съвсем удобно могат да се настанят 12-14 човека. Всички стаи и апартаменти са със самостоятелни санитарни възли. Има голяма вътрешна трапезария, с кухня, музикална уредба и всичко необходимо, както и външен навес с прекрасна гледка и барбекю (пещ).

Създадени са много добри условия за деца – люлки, пързалка, голям двор в който да тичат и лудуват.

Почивка в с. Раювци, Еленски балкан

Вилата е перфектна, собствениците са много любезни и услужливи и в никакъв случай не натрапват присъствието си.

Село Раювци е много подходящо за селски туризъм и разходка. Местните жители са построили 2 параклиса и беседки на място с красива панорама към язовира, издигнат е паметник на Вълчан войвода. Раювския канал на язовира е разрешен за риболов.

Почивка в с. Раювци, Еленски балкан

Селото е много по – красиво и щедро към туриста, в сравнение с местоположението и инфраструктурата на околните Средни колиби и Харваловци.

Почивка в с. Раювци, Еленски балкан

Коментари

avatar
  Абониране  
Известие ако

Подобни статии

Прекрасната Словения

Словения е малка европейска страна и най-богатата от бившия източен блок. Чувайки името й, всеки среднограмотен първо я свърз...

Исторически център Онгъла край Калиакра

Онгъла – едно място, на което трябва да заведете децата през лятната отпуска Онгъла се намира на изхода на с. Българево, в по...

"Къща за гости Търпови" Сапарева баня

Прекрасно място за краткотраен отдих и хубава планинска ваканция, когато решите да покорявате Рилските езера, или водопада и...

До Москва и Санкт Петербург самостоятелно

Българите пътуват все по често в Европа, почиват в турските, гръцки и средиземноморски курорти. Професия “турист” се превръща...