Bg-baba.NET - Най-добрия сайт за бг баби

Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица

Природата има лек за всичко.  Против сме  скъпите антибиотици, които освен че убиват имунната ни система,  с течение на времето ни правят резистентни и зависими все повече, и повече от фармацевтиката. Въпреки това, особено, ако детето ни е болно, всяка зима даваме десетки, дори стотици левове за всякакви лекарствени медикаменти.

Сещам се за моя позната, завършила фармацевтика и работеща в аптека, която твърдеше, че в дома им не купува лекарства. Всяка болежка лекува с билки, полезни растения, лимони и мед.

Едно от чудесата на природата, отлично работещо при бронхити и упорита суха, или влажна кашлица е сок от черна ряпа и мед. Рецептата е следната:

Вземете една черна ряпа, отрежете горната й част, издълбайте дупка и я напълнете с мед. Поставете я в хладилник и след няколко часа започнете лечението. През 3-4 часа изпивайте по една лъжица от сока, който се е получил от комбинацията черна ряпа-мед. Когато свърши сока, добавете още мед и продължете процедурата. Подобрение ще имате още след първите няколко приема.

Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица
Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица

Черната ряпа е от испански произход. В България я има през есенно-зимния сезон. Действието й, е на естествен антибиотик и имуностимулант.

Препоръчва се и при други болежки: локално маслото от семената на черна ряпа осигурява добро въздействие при невралгии.

Препоръчва се и при остри и хронични възпалителни заболявания на  пикочопроводните пътища, при храносмилателни разстройства.  Ако трудно заздравяващи рани се наложат с лапи от ситно счукани на прах семена от черна ряпа, също има много добър ефект.

За другия участник в комбинацията – „Мед“ има много информация. Той е може би най-известния имуностимулант.

Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица
Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица

Източник е на енергия и лесно усвоими въглехидрати. При ежедневна употреба е доказано, че влияе благоприятно на двигателната активност на стомашно-чревния тракт и върху секрецията на стомаха и червата.

Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица
Сок от черна ряпа с мед срещу суха и влажна кашлица

В комбинация с прясно изцедения сок от лимон, всяка сутрин на гладно ви предпазва от сезонни респираторни инфекции и повишава имунитета.

Коментари

avatar
  Абониране  
Известие ако

Подобни статии

Здравословно отслабване с чай от ленено семе

Чай от ленено семе за отслабване и понижаване на високото кръвно. Лененото семе е природен лечител от векове. Подходящо е за ...

За какво помага сока от магданоз

Накратко за сока от магданоз. Този сок е превъзходно средство при заболяване на пикочо-половия тракт и много помага (благодар...

ХРАНА ЗА УМА, или 6 правила за поддържане на здравето на мозъка

1. Яжте повече плодове и зеленчуци Правилното хранене предпазва от заболявания, които на първо място влияят на мозъка. Плодов...

Опасностите в кухнята

Опасностите в кухнята – ТЕФЛОНШирокорекламираният тефлон е търговското име на полимера „тетрафлуоретилен“. Той се ...